A Google meglepő lépést tett, elérhetővé tette pár órával ezelőtt az első hivatalos Android N előzetes képfájlokat, amelyek a Nexus 6, Neuxs 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Nexus 9 és Pixel C modellekhez érhető el.

Az új Android Beta Program keretein belül lehetőség van a telefon bootloaderének kinyitása, illetve a képfájlok manuális felflash-elése nélkül, OTA frissítésként telepíteni a legújabb Android N kiadást, amely rendkívül megkönnyíti a telepítést.

Az Android N-ben máris felbukkant több újdonság, ilyen a Multi-window, azaz több ablakos mód, az új értesítési fejlesztések, az Adatforgalom csökkentő mód, a háttérbeli folyamatok optimalizációja, a Direct Boot, a TV felvételi lehetőség, valamint ezen kívül több, mint 100 nyelv válik támogatottá.

Az Android Beta Program jelentkezni itt lehet, amelyhez a fent felsorolt Nexus eszközök kellenek. A belépést követően OTA frissítésként fog jelentkezni az Android N kiadás, amely egyszerűen telepíthető lesz. Az Android N végső kiadása várhatóan az ősszel fog érkezni, további részletek pedig májusban, a Google I/O 2016-on derülhetnek ki.

via Google