A várakozásoknak megfelelően az új 9,7 hüvelykes iPad Pro debütált az Apple tavaszi bemutatóján az iPhone SE mellett.

Az új tablet leglényegesebb tulajdonsága a mérete. A 6,1 mm vékony alumínium házba került tablet 9,7 hüvelykes kijelzőt kapott, ezzel azok számára lehet jó, akik az iPad Pro funkcionalitását használnál, azonban a 12,9″ túl nagy, ráadásul az iPad Air 2-höz képest számos dologban tud többet az új Pro sorozatú tablet.

Az előzetesen felbukkant pletykák szerint nem a nagyobb iPad Pro felbontását kapta a 9,7 hüvelykes modell, hanem marad a 2048×1536 képpont, ezzel ugyan úgy 264 ppi képpont sűrűséget kínál, mint a többi Retina kijelzős tablet, illet a nagyobb iPad Pro. Az új True Tone kijelző esetében is széles színtartományt kínál az Apple. A tablet megkapta az Apple A9X processzort és M9 koprocesszorral, azonban a rendszermemória mennyiségére nem derült fény, ami azért is érdekes, mert a 12,9″-os iPad Pro esetében 4 GB RAM-ot alkalmazott az Apple. Háttértárból viszont lesz választék bőven, 32, 128 és 256 GB kapacitással is megvásárolható lesz a 9,7 hüvelykes iPad Pro WiFi-only és Cellular kiadásban is.

A kamerában a fél évvel ezelőtti elődjét is lekörözi az új modell, amely megkapta az iPhone 6s-ben debütált 12 megapixeles iSight kamerát, a True Tone vakut, az F2.2 fényértékű lencsét, van hibrid infravörösszűrő, automatikus élességállítás Focus Pixels technológiával, Live Photos, 4K videó, illetve zafírkristály objektívvédő bevonat. Az előlapi kamera is 5 megapixeles lett, igaz FullHD felbontású videót ezen az oldalon továbbra sem tud rögzíteni az Apple táblagépe.

A munkához mindent beletett az Apple, amely megtalálható az iPad Pro előző, nagyobb kiadásában is. Összesen négy hangszóró és két mikrofon található a fém házon a megfelelő audio minőségért. WiFi-ből a 802.11ac kétsávos technológia mellett Bluetooth 4.2-t is kap a készülék, adott a Touch ID ujjlenyomat olvasó, illetve egy 27,5 wattórás akkumulátor 10 óra üzemidővel.

A 9,7 hüvelykes iPad Pro tablet négy színben jelenik meg, ezüst, arany, asztroszükre és rozéarany árnyalatokban (a 12,9″-os modellnél ez utóbbi nem érhető el), WiFi-onlyi kivitel esetén a 32 GB-os modell ára 224 990 forint, ugyan ez LTE-vel 274 990 forint. A legdrágább kiépítések esetében, azaz 256 GB háttértárral, csak WiFi-vel 344 990 forint, míg LTE-vel 394 990 forint lesz a készülék. Természetesen az Apple Pencil, illetve a Smart Connectorhoz csatlakozó billentyűzet külön lesz megvásárolható, azok nem részei a csomagnak.

via Apple