Forrás: www.engadget.com

Az Apple bejelentette a legújabb iPad-et, külsőre nagyon hasonló, olyan, mint az előző verziók, ennek ellenére rengeteg újítást tartalmaz, és nem mellesleg nem méregdrága az Apple árakhoz képest.

Még ugyan mindig A9-es processzorról beszélünk, de az Apple megduplázta a tárkapacitást, a 9,7”-os méret maradt, kapott egy világosabb kijelzőt, a felbontás sajnos nem változott, még mindig 2048*1536. A hátsó kamera 8 megapixeles, az első 1,2 megapixelt tud.

Az adatokból kiderül, hogy a legnagyobb „biznisz” ebben az alacsonyabb ár. A 32GB-os WIFI-s verzió 329 dollár, a 128GB-os pedig 429 dolláros áron lesz kapható külföldön. Mindegyik modellnél 130 dollárral többet kell leszurkolni, hogy LTE képes iPad-ünk legyen. Ezek természetesen kezdőárak. A vállalat felismerte, hogy a 9,7”-os táblagépei fogynak leginkább, ezért nem jött egy újabb iPad mini.

Az alacsonyabb ár miatt azért kompromisszumokat kell kötnünk, a kijelzőn nincsen tükröződés mentes réteg, továbbá „not laminated”, ami azért baj, mert egyfajta „szünetet” láthatunk a kijelző és az üveg között, ami azért elég zavaró lehet. Az iPad Air pedig kivezetésre kerül. 🙁

via engadget