Forrás: www.engadget.com

Az új konzol 8 magos…A magok egyenként 2,3Ghz-en futnak, 12Gb GDDR5 memóriával szerelt a konzol, és az Xbox One S névre hallgat. A háttértár tekintetében beszélhetünk 500Gb-os, 1TB-os, valamint 2TB-os verzióról. Nagy dinamikatartománnyal bír, – HDR – és 40%-al kisebb mint az elődje.

Az eszköz 4K UHD Blue-ray Drive-al szerelt, jelenleg promózva a Forza van, ez 4K-ban 60 fps-el fut az új játékszeren.

Sajnos a Microsoft jelen pillanatban semmilyen élő játékot nem mutatott még fel, és filmet sem. De ha hihetünk a fenti adatoknak, információknak, akkor ténylegesen, valós időben 4K 60fps-el tolhatjuk a játékokat, ami odaver a Sony-nak, hiszen még a PS4 Pro is csak felskálázott 4K-t “tud”.

Az újdonság 320 gigabyte/sec memória sávszélen megy, és 6 teraflop-ot tud a GPU másodpercenként.

Nyilván a virtuális valóság – főleg ilyen hardware mellett – is elérhető lesz, de jelen pillanatban arról még nincsen információnk, de valószínűleg felül fogja írni a mostani VR technológiát.

Nagy előnyként lehet még felróni, hogy a kontrollerek hatótávját megnövelték, – bluetooth technológiával – textúrázottabbak, könnyebb velük a játék, nem csúszik ki annyira a kezünk közül.

Játék nélkül nálunk 85.000-90.000Ft-os áron lehet megkapni az 500GB-os, és az 1TB-os verziót, de minden bizonnyal Magyarországon is kapható lesz a 2 terrás verzió.

 

 

 

via engadget, Microsoft