A Huawei a mai napon belépett a 2-in-1 készülékek piacára, az új MateBook nevű készülékkel egy Intel processzoros és Windows 10 operációs rendszerrel ellátott tabletet mutatott be, ami billentyűzetes dokkolójával egy PC kiváltására született.

A Huawei többek között a Surface Pro 4 kihívóját látja a MateBookban, hasonló felszereltséggel is kínálja majd. A 12″-os kijelző 2160×1440 képpont felbontású és 400 nites fényereje mellett a kategória legjobb színmegjelenítését ígéri a kínai gyártó. A MateBook hardveres alapját az Intel 6. generációs Core M processzorai adják, elérhető lesz Core m3, m5 és m7 processzoros kiadás is, míg a beépített háttértár mérete 64 GB lesz.

A 6,9 mm vékony fém oldalsó kerettel rendelkező Huawei MateBook 2-in-1 készülék 4430 mAh kapacitású 7,6 V-os akkumulátort kapott, található rajta USB-C csatlakozó, illetve egy ujjlenyomat olvasó is.

A MateBook rendelkezik egy billentyűzetes tokkal, amelynek segítségével notebookként használható a Windows 10-es eszköz. Richard Yu kiemelte, a klaviatúra gombja 1,5 mm-es úttal járnak, ami nagyobb, mint a Surface Pro 4 esetében (1,3 mm), emiatt természetesebb élményt nyújtanak gépelésnél. A tok védi az eszköz 12″-os kijelzőjét hordozás közben. Elérhető lesz a MateBookhoz egy stylus is, amit többek között az Autodesk által fejlesztett SketchBook programmal demonstráltak, hogy kiválóan használható rajzolásra is.

A Huawei MateBook Magyarországon is elérhető lesz 2016 második negyedévében várhatóan.