A Samsung rendkívül érdekes Galaxy Unpacked rendezvényt tartott ma. A helyszínen ugyan úgy tekinthettük meg a Galaxy S7 és Galaxy S7 edge bemutatóját, mint egy átlag ember otthon, ha van egy VR headsetje. A #TheNextGalaxy eseményen ugyanis több száz, vagy ezer székre Gear VR headset volt lerakva, benne a Galaxy Note5-tel, amelyen keresztül mi is virtuális valóságban élhettük át a bemutatót.

 

A Galaxy S7 5,1″-os maradt, azonban a Galaxy S7 edge 5,5″-os kijelző méretve váltott. A fém keretet 3D üveg öleli körül, amely kecses és ellenálló a Samsung szerint. Új funkció a Super AMOLED kijelző által az Always-on Display, amely érintés nélkül is információt ad az értesítésekről.

Tényleg visszakerült a Galaxy S5-ben feltűnt vízállóság, a Galaxy S7 és Galaxy S7 edge por- és vízálló az IP68-as szabvány szerinti mértékbe. Az új modellek nagyobb kapacitású akkumulátort kaptak vezetékes és vezeték nélküli gyorstöltéssel, illetve vissza került a microSD kártya bővíthetőség is, amivel akár további 200 GB adható hozzá a készülékhez.

Az Android 6.0 Marshmallow rendszerhez megújult Touchwiz felület jár, ráadásul a Galaxy S7 edge esetén az új Edge UX segít a még jobb élmény elérésében.

Hardvert tekintve Exynos 8890-es nyolcmagos (2,3 GHz + 1,6 GHz) és Snapdragon 820-as négymagos (2,15 GHz és 1,6 GHz) kiadás is elérhető lesz, Magyarországra várhatóan az Exynos kiadás fog kerülni.

A Galaxy S7 sorozat 4 GB LPDDR4 RAM-mal rendelkezik, illetve a háttértár is megmaradt az UFS 2.0 technológia, 32 és 64 GB háttértár opció, viszont nincs 128 GB-os háttértár, talán pont a microSD bővíthetőség miatt.

Számos extra kerül bele a Samsung legújabb csúcsmodelljébe. Kapunk LTE Cat. 9 támogatást, ami akár 450 Mbps-os letöltési sebességet is biztosíthat. Van 802.11ac WiFi MIMO antennával, nem maradt le az ujjlenyomat olvasó, a pulzusmérő, az ANT+, a Samsung Pay támogatás.

Kamerát tekintve 12 megapixeles szenzor került a telefonokba. A kamera lencse nem emelkedik ki olyan szinten, mint a Galaxy S6 esetében és fontos, hogy f1.7-es fényerősségű lencsét kapunk, ami jobb, mint az eddigi rekorderé, az LG G4-é. Ezen kívül az előlapi kamera is f1.7-es fényértékű lencsével rendelkezik, 5 megapixeles felbontással.