Az Egyesült Államokban dúlnak a harcok a notebook piacon: Egyik oldalon a Microsoft Windows rendszerű gépek, másikon pedig a Google Chrome OS-t futtató eszközök sorakoztak fel, a cél pedig leginkább az alsó árszegmensben gondolkodók meghódítása. Ehhez jelenleg a Chrome OS gépeknek vannak nagyobb esélyeik, meyben fontos szerepet játszik a kedvezőbb árszabás. A Microsoft múlt hónapban jelentette be, hogy gyártói partnereikkel karöltve már gőzerővel dolgoznak a 200 dolláros Windows notebookok megjelentetésén.

A MobileGeek anonim forrásokból származó értesülései szerin az első ilyen készülék a HP műhelyéből származik majd Stream 14 néven. A lap azt is kiderítette, hogy a notebook AMD processzort, 1366 x 768 pixeles kijelzőt, két gigabájtnyi rendszermemóriát és 16 vagy 32 gigabájtos háttértárat kap, mely microsSD kártyával is bővíthető. A specifikációs lista helyett persze mondhattuk volna azt is, hogy a tavalyi HP Chromebook 14 AMD variánsa. A Microsoft a rendkívül szűkre szabott tárhelyet – a Google ajánlatához hasonlóan – 100 gigabájtos online tárterülettel fejeli meg, mely a konkurenséhez hasonló módon két évre szóló előfizetést jelent, ezúttal a redmondiak saját felhőjében, azaz a OneDrive-on.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy mikortól vásárolható majd meg a szuperolcsó Windows notebook, illetve aróól sincs hí, hogy mely piacokon lehet rá számítani, de feltételezhető, hogy csak a Chromebookok által is megkörnyékezett régiók kerülnek előtérbe.

via The Verge