A kínai Ulefone gyártó hivatalosan is bejelentette az idei csúcsmodelljét, a Future névre keresztelt okostelefont. A kívülről rendkívül szépre sikeredett készülék keret nélküli kijelzőt és komoly hardvert kapott.

A gyártó úgy számolt, hogy az idei évben a Future lesz a húzó modell, emiatt meglehetősen komoly a hardveres felhozatal is – persze nem a csúcsmodellek között indul így sem az Ulefone újdonsága. Az okostelefon a MediaTek nyolcmagos 2 GHz-es Helio P10-es processzorát kapta meg, mellé 4 GB RAM és 32 GB beépített háttértár társul.

Az Ulefone Future esetében kiemelt fókuszt kapott a kijelző, ami keret nélküli, hasonló a Galaxy S7 edge ívelt kialakításához, azonban ezen esetben nincs olyan mértékű az ív. Az 5,5″-os panel FullHD felbontású és lekerekedik a fém oldalsó élre.

A vékony készülékház jobb oldalán a bekapcsológomb egyben ujjlenyomat olvasó is, akárcsak az Xperia Z5 sorozatnál. Az alumínium ház alatt 3000 mAh kapacitású beépített akkumulátor található meg gyorstöltés támogatással.

A Future 16 megapixeles Samsung kamera szenzort tartalmaz a hátlapon, alul pedig már USB-C csatlakozó helyezkedik el. A P10-es SoC-nak köszönhetően támogatott az LTE Cat. 6-os mobilinternet maximum 350 Mbps-os letöltési sebességgel. Az Ulefone Future Android 6.0 Marshmallow rendszerrel fog megjelenni előre telepített VR alkalmazásokkal.

Az Ulefone újdonsága jelenleg előrendelhető, várhatóan május végén kerül piacra. Az arany és ezüst színben elérhető készülék ára 270 dollár Kínából megrendelve, ez hozzávetőleg kb. nettó 75 ezer forintnak felel meg.

via Ulefone