Az elmúlt tíz évben sok technikai újítást megéltünk, hiszen megjelent a tévéknél a 3D, a FullHD, majd az UltraHD, már nem csak a telefonunk okos, de számos hozzá tartozó kiegészítő is, viszont vannak olyan régebbi futurisztikus témák, mint a virtuális valóság, amely látszólag megállt a fejlődésben, azonban a felszín alatt bizony komoly fejlesztések folynak és talán a következő nagy dobásról lehet szó.

Tavaly indult el az első, kifejezetten virtuális valósággal foglalkozó magyar oldal, a TheVR, amely az idei évben meglehetősen nagy népszerűségre tett szert, amelyet kihasználva úgy döntöttek a srácok, hogy megszervezik a VR Day-t, azaz Magyarország és a régiónk első virtuális valósággal foglalkozó szakmai összejövetelét.

A rendezvény egy hónap múlva, augusztus 24-én lesz Budapesten a Dürer Rendezvényházban kora délelőttől késő délutánig. A rendezvényen feltűnik majd az utóbbi idők egyik legfelkapottabb start up terméke, az Oculus Rift, a virtuális valóság szemüveg, annak DK1-es és DK2-es fejlesztői verzióit lehet majd kipróbálni, vagy éppen a fejlődést összehasonlítani a két termék között. Hogy mennyire felkapott a Rift, mi sem bizonyítja jobban, hogy az idei év folyamán a Facebook felvásárolta az Oculust.

Ezen kívül várhatóan más, virtuális valósággal kapcsolatos termékek is lesznek, mint például a Durovis Dive nevű mobilos VR kütyü. Egyelőre nem tudni, hogy más termékek feltűnnek-e, érdekes volna látni például a Samsung Gear VR-t, a dél-koreai cég első VR szemüvegét, bár ezt várhatóan csak az IFA 2014-en fogja leleplezni, emiatt nem igazán valószínű, hogy pont Budapesten lehetne egy héttel korábban összefutni vele.

A VR Day rendezvényre csak érvényes belépőjeggyel lehet majd belépni, amelyet a The VR dedikált oldalán lehet megvásárolni. Héáromféle jegyet lehet várásolni, az alap jegy 1500 forint, amely segítségével lehetőség van belépni a rendezvényre. A 2500 forintos VR Rajongó jegy már lehetőséget nyújt az Oculos Rift VIP sorára, illetve kedvezményes pólóvásárlásra. Aki 5000 forintot sem sajnál a Támogatói jegyre, az kap ajándékba egy TheVR pólót, valamint ajándékcsomagot, nem beszélve arról, hogy a 10 órai nyitás helyett már reggel 8-kor bemehet a rendezvényre.

via TheVR